فاطمی دز/
به گزارش فاطمی دز- امروز یکشنبه 5 خرداد 93 برابر 26 رجب 1435 مصادف است با سالگرد رحلت عموی بزرگوار پیامبر اسلام و پدر مولا امیر المومنین می باشد که به همین مناسبت fatemidez.ir اقدام به انتشار بیاناتی از رسول الله، امیرالمومنین و ائمه در مورد این بزرگ مرد اسلام نموده است.
در بیان رسول اکرم(ص)
از این جهت که محمد(ص) در دوران سخت صدر اسلام، حمایت ابوطالب را داشت، هرگاه سخن از وی میشد او را با نیکی و بزرگی یاد میکرد. در روایتی آمده است که رسول خدا(ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرمود: در جریان سفر معراج چهار نور را مشاهده کردم. از جانب خدا خطاب شد: این عبدالمطلب، این عمویت ابوطالب، این پدرت عبدالله و این مادرت آمنه است.و در روایتی دیگر فرمود: ابوطالب در روز قیامت در زمره پادشاهان و به سیمای پیامبران محشور میگردد. پیامبر(ص) میفرماید: خداوند در روز قیامت به من وعده شفاعت چهار نفر را داد که یکی از آنان ابوطالب است.
در بیان امیرالمومنین علیه السلام
روزی مولانا امیرالمومنین در حیاط مسجدکوفه نشسته بودند و مردم در اطرافش حلقه زده بودند. وقتی مردی برخاست و گفت یاعلی تو در اینجا نشسته ای در حالی که پدرت ابوطالب در آتش عذاب میسوزد. امیرالمومنین فرمود ساکت باش! خدا دهنت را بشکند، سوگند به خدایی که محمد را به حق مبعوث کرد، اگر پدرم همه گناهکاران روی زمین را شفاعت کند، خداوند از او می پذیرد. آیا پدرم در عذاب است، درحالی که فرزندش تقسیم کننده بهشت و جهنم می باشد؟! نور ابوطالب، روز قیامت بر همه انوار جز پنج نور (محمد، علی، فاطمه، حسنین و امامان از نسل حسین) چیره میشود. نور ابوطالب از نور ماست و خدا آن را 2000 سال پیش از خلقت آدم آفریده است. بحارالانوار، ج 35، ص110. کنزالفوائد، ص80.
در بیان ائمه معصومین علیه السلام
از امام سجاد علیه السلام درباره ایمان ابوطالب سؤال شد. امام فرمود: وا عجبا از سؤال شما! خدای متعال پیامبرش را نهی کرد از این که زن مسلمانی در نکاح فرد کافری بماند در حالی که فاطمه بنت اسد از سبقت جویان در اسلام بود و تا پایان عمر خویش در نکاح با ابوطالب ماند.
امام محمد باقر علیه السلام بر ایمان ابوطالب تصریح میکند و میفرماید: اگر ایمان ابوطالب را در کفه ترازویی قرار دهند و ایمان این مردم را در کفه دیگر؛ ایمان ابوطالب برتری خواهد یافت.
امام صادق علیه السلام نیز در روایتی ابوطالب را بسان اصحاب کهف میشمارد که ایمان خود را مخفی داشته و اظهار شرک کردند و خدا به آنان دو پاداش داد. و در بیانی دیگر به یونس بن نباته میفرماید: دشمنان خدا درباره ابوطالب دروغ میگویند. او از همنشینان انبیا، صدیقان و شهیدان و صالحان است.